Skiën en snowboarden

Winterberg beschikt over een relatief groot en goed gefaciliteerd skigebied. Dit middelgebergte is simpelweg minder hoog en groot en ook minder sneeuwzeker dan de Alpen, maar goed, met behulp van 26 skiliften kun je hier een grote ronde maken over zeven ‘bergen’. Ruim 27 kilometer pistes strekken zich uit over zeven deelgebieden: Astenstrasse, Bremberg, Herrloh, Kappe, Kahler Asten, Sürenberg en Poppenberg. De afdalingen zijn niet al te lang, maar je kan hier gewoon lekker skiën en snowboarden. De steilheid varieert van één van de verschillende oefenhellingen tot de pittige ‘Slalomhang’. Op tien pistes is kunstlicht aanwezig, dus bestaat de mogelijkheid tot avondskiën. Warme periodes kunnen steeds beter worden overbrugd door het toenemende aantal steeds geavanceerdere sneeuwinstallaties. Een groot deel van de pistes wordt kunstmatig langer wit gehouden. Ook de liften en al het andere materieel zijn hier modern en perfect op orde. Op 150 meter lopen vanaf het Waldhuis Winterberg vindt u de eerste skilift, skiverhuur en skischool.

Rodelen

Wie wel van het winterse wit houdt, maar geen zin heeft in lange latten, moet zeker de vele rodelhellingen in Winterberg (Erlebnisberg Kappe) bezoeken. Tien rodelhellingen, waarvan drie besneeuwd en met baanverlichting, liggen gewoon te wachten om er vanaf te glijden. Met een slee, een bobslee of een glider. Je gaat steeds weer comfortabel de berg op met een van de zes rodelliften. Vanaf Waldhuis Winterberg bent u met 5 minuten rijden (1,5 kilometer) bij Erlebnisberg Kappe. Meer informatie is te vinden op http://www.sommerrodelbahn-winterberg.de/. Probeer ook eens het glijden met de met lucht gevulde rubberbanden, de snow tubes, op de speciale snowtubebaan in Snow World Züschen. Dikke pret verzekerd! Vanaf Waldhuis Winterberg ligt Snow World Züschen op maximaal een kwartier rijden met de auto. Voor meer informatie zie ook: www.snow-world-zueschen.de.

 

Langlaufen

150 km perfect geprepareerde loipes met een fantastisch uitzicht wachten op je! Eindeloos glijden de ski’s over de hoogteloipes of door stille dalen van de vakantieregio Winterberg en Hallenberg. In één van de toonaangevende skigebieden in Duitsland vind je gevarieerde routes en parcoursen met een lengte van vijf tot twaalf kilometer met uitstekende bewegwijzering voor beginners, klassieke langlaufers en skaters. Onze tips: de Brembergloipe (8,7 km) en de Kuhlenbergloipe (10,6 km). Kijk hier naar de status van de loipes:

https://www.wintersport-arena.de/nordisch-wandern/loipenstatus-und-schneehoehen

Wandelen

Sauerland is erg populair onder zowel fanatieke als recreatieve wandelaars. Er zijn diverse bekende wandelroutes in het gebied zoals de ‘Rothaarsteig’, de meest bekende route met een lengte van 155 kilometer! Diverse wandelroutes lopen langs de tuin van het Waldhaus. Vanuit het Waldhaus loopt u zo naar de Kahler Asten (841,9 meter hoog) op twee kilometer wandelen. Dus trek de wandelschoenen maar aan!

Mountainbiken

Het bergachtige gebied van Winterberg en omgeving leent zich uitstekend om te fietsen. In het Sauerland is een compleet fietsroutenetwerk aangelegd met meer dan 250 kilometer aan mountainbikeroutes rondom Winterberg, dus je kunt hier helemaal ‘los’ gaan. Zowel voor de ervaren sporter als voor recreant vind je hier alle mogelijkheden. Op slechts 1,5 kilometer van ons Waldhaus ligt Bike Arena Winterberg. Bike Arena Winterberg is een prachtig park dat erg bekend is onder mountainbikers. Bij Parkplatz Bremberg, dit is de parkeerplaats tegenover het Bikepark, staan routeborden opgesteld en en kunnen mountainbikers een passende route kiezen. Meer informatie over de routes is te vinden op:

www.bike-arena.de

Erlebnisberg Kappe

Op 1,5 km van ons Waldhaus ligt de Erlebnisberg Kappe. Bij de Erlebnisberg Kappe is heel veel te beleven, in de zomer en in de winter!

Panorama Belevenis Brug:
435 meter lang met schitterend panorama, met vijf spelelementen om lekker te klimmen en te klauteren.

Natuur Belevenis Pad:
700 meter lang wandelpad in aansluiting op de brug waar je veel leert over de dierenwereld in de omgeving.

Klimbos:
Met vijf verschillende parcours op een hoogte tot elf meter. Er is zelfs een kinderparcours voor kinderen tot 7 jaar.

En nog veel meer:
Rondleidingen bobsleebaan, de kappe express (het boemeltje)