Een nieuw avontuur!

Winterberg, 21 december 2020

Op een saaie zondagmiddag middenin de coronatijd kwam Waldhaus Winterberg onder onze aandacht. Het staat te koop! Een vakantiewoning midden in de prachtige bossen van het Sauerland en op loopafstand van de pistes. Wij vonden het gelijk een sfeervol boshuis, die wij naar onze eigen smaak wilden inrichten. Voor wij het wisten kregen wij de sleutel van Waldhaus Winterberg. Wat een leuk avontuur! Duitse les volgen op Spotify, ideeën opdoen voor het opknappen van de woning, ontzettend veel opruimen en toen kon het klussen gaan beginnen. Gelukkig hebben wij veel zelf kunnen doen met behulp van familie en vrienden en knapte het in no-time op. De eerste boekingen kregen wij al snel, maar door de nieuwe corona-maatregelen zijn deze boekingen een jaar verschoven. Gelukkig mag er vanaf half maart weer gereisd worden naar het buitenland. Tot die tijd hebben wij de tijd om er een mooie plek van te maken. In deze blog lees je alles ons avontuur,  tips in de omgeving en alles over Winterberg zelf.

Marieke en Maarten

Winterberg met kinderen

Winterberg, 25 januari 2021

Nu het langer licht blijft, krijgen we langzaam de lente in ons bol. Plannen maken voor het voorjaar en de zomer, om heerlijk naar uit te kijken tijdens deze lockdown. In deze blog neem ik je mee voor de beste vakantietips met kinderen in Winterberg. Wat veel mensen niet weten, is dat Winterberg ook prachtig is buiten het winterseizoen om.

#Tip 1: Wandelen vanaf de voordeur. Vanuit vakantiewoning Waldhaus Winterberg loop je zo de bossen in. Er lopen prachtig wandelpaden langs de Renau. De Renau ontspringt in de tuin van het Waldhaus. Vanaf de kwel (grondwater dat onder druk aan de oppervlakte uit de bodem komt) volg je de Renau. Het rondje kun je zo groot en zo klein maken als je wilt, want de wandelpaden kruizen elkaar overal. Als afsluiter haal je een heerlijke, warme chocolademelk met slagroom bij Nordhang Jause (op 200 meter afstand van Waldhaus Winterberg).

#Tip 2: Houdt jouw gezin van actief bezig zijn? Bij Erlebnisberg Kappe in Winterberg is voor ieder wat wils. Een zomerrodelbaan, een klimpark, minigolf met uitzicht over Winterberg, panoramabrug, naturerlebnispfad. Genoeg te doen! Aan de kleintjes is ook gedacht. Er is een kleuter klimparcours, speeltuin, mini auto’s en een treintje die je naar boven brengt. De Erlebnisberg Kappe ligt op slechts 1,5 kilometer van Waldhaus Winterberg. 

#Tip 3: Op slechts een half uurtje rijden ligt attractiepark Fort Fun Abenteuerland. Dit pretpark ligt tussen de heuvels in een dal. Het park is niet te groot, maar je kunt je er prima een dag vermaken. Er zijn achtbanen, een indoorspeelplaats, draaimolen, reuzenrad, schommelschuit, verschillende speeltuintjes, zipline, rodelbaan, lieveheersbeestjesbaan, waterattracties… en nog veel meer.

En verder: Ga zwemmen bij het prachtige zwembad Lagunen Erlebnisbad in Willingen of bezoek het historische plaatsje Marburg.

Wij kunnen niet wachten totdat wij weer een vakantie kunnen doorbrengen in onze vakantiewoning Waldhaus Winterberg. Wil jij meer informatie over annuleringsvoorwaarden omtrent corona? Stuur dan een e-mail naar info@waldhauswinterberg.nl.

Bis später!

Lockdown verlengd

Winterberg, 6 maart 2021

Duitsland verlengt de lockdown tot 28 maart, maar komt ook met een versoepelingsplan als er sprake is van een dalende tendens in de coronacijfers. Vanaf maandag 8 maart treedt het versoepelingsplan, dat in vijf stappen is opgesplitst, in werking. Dit betekent dat wij alle tijd hebben om Waldhaus Winterberg naar het zin te maken voordat de eerste gasten komen. Voor de klussers is het einde (voorlopig) in zicht. Alle zeven slaapkamers hebben een nieuwe look en nieuwe bedden, de woonkamer is opnieuw ingericht en de garderobe is ingetimmerd. De servicesets zijn binnen gekomen en de decoratie is besteld. De website is up-to-date en de laatste hand wordt gelegd aan de informatiemap. Zodra de coronamaatregelen het toelaten kunnen we gaan genieten van vakantiewoning Waldhaus Winterberg!  Wij hebben goede hoop dat wij binnen enkele maanden onze eerste vakantiegasten mogen ontvangen. Indien er een negatief reisadvies is vanwege het coronavirus, dan kunt u uw boeking tot twee weken van te voren kosteloos annuleren. Kijk hier voor het laatste nieuws over de coronamaatregelen in Duitsland. Wij tellen af!