Wandelen

Sauerland is erg populair onder zowel fanatieke als recreatieve wandelaars. Er zijn diverse bekende wandelroutes in het gebied zoals de ‘Rothaarsteig’, de meest bekende route met een lengte van 155 kilometer! Diverse wandelroutes lopen langs de tuin van vakantiewoning Waldhaus Winterberg. Vanuit Waldhaus Winterberg loopt u zo naar de Kahler Asten (841,9 meter hoog) op slechts twee kilometer wandelen. Dus trek de wandelschoenen maar aan!

Mountainbiken

Het bergachtige gebied van Winterberg en omgeving leent zich uitstekend om te fietsen. In het Sauerland is een compleet fietsroutenetwerk aangelegd met meer dan 250 kilometer aan mountainbikeroutes rondom Winterberg, dus je kunt hier helemaal ‘los’ gaan. Zowel voor de ervaren sporter als voor recreant vind je hier alle mogelijkheden. Op slechts 1,5 kilometer van vakantiehuis Waldhaus Winterberg ligt Bike Arena Winterberg. Bike Arena Winterberg is een prachtig park dat erg bekend is onder mountainbikers. Bij Parkplatz Bremberg, dit is de parkeerplaats tegenover het Bikepark, staan routeborden opgesteld en en kunnen mountainbikers een passende route kiezen. Meer informatie over de routes is hier te vinden.

Zwemmen

Lekker zwemmen in Winterberg zelf? In het dorp (Am Kurpark 6
59955) is een overdekt zwembad van 25 meter met 5 banen. Het bad is ideaal om lekker baantjes te trekken. Naast het zwemmen is het ook mogelijk om (tegen meerprijs) gebruik te maken van de aanwezige sauna. 

Voor een subtropisch zwembad kunt u terecht bij het Sauerlandbad. Dit subtropische binnenzwembad biedt uiterste ontspanning met onder andere geïntegreerde massagestralen en een rugdouche. Maar ook bij de actieliefhebber wordt niet teleurgesteld met twee specaculaire glijbanen. In de unieke ‘Magic Eye’ –glijbaan kun je met een band voor 1, 2 of zelfs 3 personen naar beneden en in de Turbo-glijbaan zijn snelheden van 50 tot 70 kilometer per uur geen uitzondering. Het Sauerlandbad ligt in Schmallenberg-Bad Fredeburg, op een klein half uur rijden van Waldhaus Winterberg. 

Erlebnisberg Kappe

Op 1,5 km van vakantiewoning Waldhaus Winterberg ligt de Erlebnisberg Kappe. Bij de Erlebnisberg Kappe is heel veel te beleven, in de zomer en in de winter!

Panorama Belevenis Brug:
435 meter lang met schitterend panorama, met vijf spelelementen om lekker te klimmen en te klauteren.

Natuur Belevenis Pad:
700 meter lang wandelpad in aansluiting op de brug waar je veel leert over de dierenwereld in de omgeving.

Klimbos:
Met vijf verschillende parcours op een hoogte tot elf meter. Er is zelfs een kinderparcours voor kinderen tot 7 jaar.

En nog veel meer:
Rondleidingen bobsleebaan, de kappe express (het boemeltje). 

Fort Fun Abenteuerland 

Op slechts een half uurtje rijden ligt attractiepark Fort Fun Abenteuerland. Dit pretpark ligt tussen de heuvels in een dal. Het park is niet te groot, maar je kunt je er prima een dag vermaken. Er zijn achtbanen, een indoorspeelplaats, draaimolen, reuzenrad, schommelschuit, verschillende speeltuintjes, zipline, rodelbaan, lieveheersbeestjesbaan, waterattracties… en nog veel meer.

Indoor kartbaan 

Kartfun Neuastenberg is een moderne indoor kartbaan in Neuastenberg met een lengte van 550 meter en met karts die snelheden tot 60 km/h halen! Iedereen die groter is dan 1.40 meter mag er zelf een besturen. Voor de kleinere gasten zijn speciale ‘tandemkarts’ beschikbaar! Verder zijn er nog andere activiteiten te doen zoals biljart, tafelvoetbal, darts en is er een speeltuin. De kartbaan ligt op 2,5 km van Waldhaus Winterberg.