Wandelen

Sauerland is erg populair onder zowel fanatieke als recreatieve wandelaars. Er zijn diverse bekende wandelroutes in het gebied zoals de ‘Rothaarsteig’, de meest bekende route met een lengte van 155 kilometer! Diverse wandelroutes lopen langs de tuin van het Waldhaus. Vanuit het Waldhaus loopt u zo naar de Kahler Asten (841,9 meter hoog) op twee kilometer wandelen. Dus trek de wandelschoenen maar aan!

Mountainbiken

Het bergachtige gebied van Winterberg en omgeving leent zich uitstekend om te fietsen. In het Sauerland is een compleet fietsroutenetwerk aangelegd met meer dan 250 kilometer aan mountainbikeroutes rondom Winterberg, dus je kunt hier helemaal ‘los’ gaan. Zowel voor de ervaren sporter als voor recreant vind je hier alle mogelijkheden. Op slechts 1,5 kilometer van ons Waldhaus ligt Bike Arena Winterberg. Bike Arena Winterberg is een prachtig park dat erg bekend is onder mountainbikers. Bij Parkplatz Bremberg, dit is de parkeerplaats tegenover het Bikepark, staan routeborden opgesteld en en kunnen mountainbikers een passende route kiezen. Meer informatie over de routes is te vinden op:

www.bike-arena.de

Erlebnisberg Kappe

Op 1,5 km van ons Waldhaus ligt de Erlebnisberg Kappe. Bij de Erlebnisberg Kappe is heel veel te beleven, in de zomer en in de winter!

Panorama Belevenis Brug:
435 meter lang met schitterend panorama, met vijf spelelementen om lekker te klimmen en te klauteren.

Natuur Belevenis Pad:
700 meter lang wandelpad in aansluiting op de brug waar je veel leert over de dierenwereld in de omgeving.

Klimbos:
Met vijf verschillende parcours op een hoogte tot elf meter. Er is zelfs een kinderparcours voor kinderen tot 7 jaar.

En nog veel meer:
Rondleidingen bobsleebaan, de kappe express (het boemeltje)